همگی ما هنگام رزرو هتل آپارتمان در مشهد برای گذران تعطیلات یا این که یک مهاجرت کاری معیارهایی داریم. حتی در شرایطی که این ملاک ها را روی برگه نیاوریم هم در ذهن خویش آنها را طبقه بندی میکنیم. معمولا این شاخص ها مشمول وضعیت مکانی، چگونگی سرویس ها، تجهیزات اتاق ها و عواملی از این دست میشود. گاهی نیز فهمیدن تعداد ستاره های یک هتل برایمان کافیست.
جایگاه بندی a، b و c برای هتل ها چیست؟
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که هنگام رزرو هتل به ویژه هتل های فرنگی به عبارت هایی مانند کلاس a، کلاس b و یا این که کلاس c برخورده باشید. در کل در دنیای هجرت کلاس بندی وسایل حمل و نقل یا این که اقامتگاه ها امری معمولی میباشد. از جمله صندلی های فرست کلاس، بیزینس کلاس یا این که اکونومی در هواپیما یا این که قطار برای تعریف تجهیزات و بها به شغل می رود.
راجع به اقامتگاه ها هم هر چندین سکو بندی بیشتر با اعطای ستاره به هتل ها جاری ساختن میگردد، ولی گاهی برخی هتل ها برای تبلیغ سرویس ها خویش از کلاس های فوق به کار گیری می نمایند. هر یکسری این مرتبه بندی چندان ظریف و استاندارد وجود ندارد، البته می اقتدار اذعان کرد:
• کلاس A به عبارتی هتل های 5 ستاره و چهارستاره میباشند،
• کلاس B هتل های سه ستاره میباشند،
• کلاس C هتل های دوستاره را دربرمیگیرد.
این مقاله ها را نیز بخوانید:
چرا مرتبه بندی هتل ها در کشورهای متعدد، گوناگون میباشد؟
شناخت با گونه های اتاق ها و اصطلاحات مرتبط با هتل
اشکال هتل ها را بشناسید
هتل ها چه گونه سکو بندی میشوند؟
با دقت به تفاوت های فی مابین کشورها، اشکال قانون ها درجه بندی هتل ها را می شود به سه گروه تقسیم کرد:
1) مقررات بر طبق دستکم استانداردهای اجباری: کشورهایی مانند اسپانیا و ایتالیا را می بایست دراین تیم قرار بخشید. این کشورها مقررات سختگیرانه ای داشته و در اکثری از بخش ها آنها شرایطی وجود دارااست که به توجه مشخصات و استانداردهای موردنیاز برای هر طبقه را تمجید می نمایند. بازرسان همگانی درین کشورها از هتل ها بازدید می نمایند تا از هماهنگی آنها با استانداردها یقین نتیجه ها نمایند.
2) شرایطی که استانداردهای حداقلی را با تجهیزات و سرویس ها از روی اراده مخلوط می نمایند: فرانسه و آلمان از این سیستم سکو بندی هتل تقلید می نمایند. درین منش دستکم استانداردهای ما یحتاج برای هتل ضمانت می گردد. از سوی دیگر تفاوت در سرویس ها و تجهیزات هتل ها هم به رسمیت شناخته میگردد. در اینشیوه هم هتل ها به وسیله بازرسان و ناظران درجه بندی میشوند.
3) شرایطی که استانداردهای حداقلی را با دست کم لازمات کیفی مخلوط می نمایند: بریتانیا و آمریکا مثال هایی از این سبک میباشند. در این راه اگرچه یک سطح حداقلی از سرویس ها و تجهیزات مبتنی بر با جایگاه ای که به هتل اعطا میشود، بایستی وجود داشته باشد.
با این اکنون تعداد کلی سرویس ها به اندازه چگونگی آنها مداقه ندارد. درین منش مشاورانی از هتل دیدن می نمایند که به سکو بندی جنبه هایی از هتل میپردازند. این مشاوران همینطور پیشنهاد هایی به رئیس هتل میدهند در خصوص اینکه به چه شکل سرویس ها هتل خویش را برای دستیابی جایگاه فراتر افزایش بدهد.
موقعیت ستاره های هتل های کشورایران چطور میباشد؟
همان گونه که میدانید تعداد ستاره بر ارزش هتل تأثیرگذار میباشد. براین اساس آنهایی که به رزرو هتل ارزان فکر میکنند، بایستی بدور هتل های پنج ستاره را خط بکشند. هتل هایی که از قضا تعدادشان در کشور ایران هم معدود وجود ندارد. طبق واپسین داده های عددی در حدود 53 هتل پنج ستاره در مرزوبوم وجود داراست و سهم شهرهای طهران، کیش و مشهد از این رقم؛ بیشتر از سایر افراد میباشد. در این مورد شاید تلاوت مقاله تحت خالی از لطف نباشد:
• 10 هتل گران قیمت جمهوری اسلامی ایران را بشناسید
آیا هتل 7 ستاره هم در دنیا وجود دارااست؟
در صورتیکه همین اکنون عبارت هتل های هفت ستاره را در گوگل کاوش فرمائید، احتمالا لیستی از هتل هایی با این تیتر را خواهید روئت کرد؛ از هند و ایتالیا تا امارات و کره جنوبی. البته حقیقت چیست؟ در واقعیت چیزی به اسم هتل 7 ستاره در صنعت هتلداری وجود فرنگی ندارد و این عبارت صرفا یک تعریف بیشتر وجود ندارد!
جذاب میباشد بدانید کهاین اصطلاح لبریز طمطراق نخستین دفعه به وسیله یک خبرنامه نگار به فعالیت برده شد؛ آن هم هنگام بهرهبرداری هتل ساختمان بلند العرب در دبی که یک کدام از مجلل ترین هتل های دنیا میباشد. به لحاظ میرسد شکوه و گستره تجهیزات ساختمان بلند العرب لاکچری به حدی این مجله نگار را زیر تأثیر قرار داده بود که راهکار ای جز به کارگیری از عبارت هتل هفت ستاره نداشت.
با این اکنون هتل های گرانقیمت و فوق مجللی در دنیا وجود دارا هستند که خیلی ها آنان را با اسم اقامتگاه های 7 ستاره میشناسند؛ هر یکسری اینگونه استانداردی در دنیای هتلداری تعریفوتمجید نشده باشد. برای مثال می شود به هتل پانگو(Pangu) در چین یا این که هتل پالاس امارات(Emirates Palace Hotel) اشاره نمود.
حرف پایان
کمتر کسی را می قدرت پیدا کرد که به تعداد ستاره های هتل در تعیین خویش توجهی نکند. به هر روی این طبقه بندی به معیاری برای قضاوت در باب کیفت سرویس ها ارائه گردیده در هتل ها بدل شدهاست. ولی آیا میشود بیان کرد کهاین ستاره های چشمک زن صرفا ملاک ما برای تشخیص بهتر یا این که بد بودن هتل میباشد؟ شما هنگام رزرو هتل و گزینش اقامتگاه گزینه نظرتان به چه عواملی دقت میکنید؟